Jdi na obsah Jdi na menu

Co je to Shiatsu?

Shiatsu je masáž pocházející z Japonska  ale její kořeny sahají až do tradiční čínské medicíny. Pracuje s energetickými drahami lidského těla a komplexně tak působí na člověka. Je schopna  znovu-nastartovat a dále podporovat vnitřní samouzdravující systém těla.  Jsou v ní spojeny léčitelské tradice a celostní chápání života z Dálného Východu se západním poznáním.

Shiatsu v překladu znamená „ tlak prsty“.

Shiatsu pomáhá při nejrůznějších psychosomatických potížích: bolesti zad a pohybového aparátu, nespavost, stres, chronická únava, pocit nedostatku energie, jakékoli chronické potíže, bolesti hlavy, potíže se zažíváním, gynekologické potíže (poruchy menstruace, funkční neplodnost)… Shiatsu podporuje zdraví a pomáhá při změně životního stylu ( snižování nadváhy, změny jídelníčku) a může být skvěle použita jako preventivní metoda při péči o zdraví.

Kontraindikace Shiatsu = Shiatsu není vhodné při následujících stavech:  akutní horečnatá onemocnění, akutní zhoršení chronických onemocnění, stavy cca 3 měsíce po operacích ( čerstvé jizvy, rány), nádorová onemocnění, epilepsie, těžké duševní onemocnění, první trimestr těhotenství.

To zda Vám pomůže Reiki nebo Shiatsu a co si máte vybrat, se dozvíte v článku: "Reiki nebo Shiatsu?"

 

Shiatsu ošetření

Probíhá na zemi na měkké podložce a klient je celou dobu oblečený ( volné kalhoty/tepláky, tričko, ponožky).

Sezení Shiatsu trvá 60 - 90minut a skládá se z krátkého úvodního popovídání s klientem a samotné masáže. Pro první návštěvu je třeba si rezervovat více času, protože se povídá trochu déle (až 2 hodiny). Během ošetření se palci, prsty, dlaněmi působí na energetické dráhy a body. Zároveň probíhá  pasivní protahování končetin, rotace v kloubech,… Dotek zajišťuje neustálou komunikaci s tělem a ošetření je přizpůsobováno aktuálním potřebám těla. Dochází tak k celkovému uvolnění, vyladění a harmonizaci. Shiatsu postupně zvyšuje sebeuvědomění, citlivost, uvolňuje napětí a podporuje životní sílu.

Doporučení před a po Shiatsu ošetřením:

Vyvarovat se těžkým jídlům  těsně před ošetřením. Před i po Shiatsu – ve stejný den,  je vhodné se vyhnout alkoholu. Po Shiatsu ošetření je vhodné mít spíše klidnější program, vyhnout se velké fyzické námaze a stresu. Po Shiatsu je dobré zvýšit příjem tekutin, nejlépe čisté vody.

Co si vzít sebou na Shiatsu ošetření?

Volné dlouhé kalhoty / tepláky, tričko a čisté ponožky ( vše nejlépe z přírodních materiálů).

Jak často chodit na Shiatsu?

Je to zcela individuální. Ze začátku a v případě zdravotních obtíží je dobré Shiatsu zopakovat po týdnu, 14-ti dnech. Není vhodné častěji, protože účinky vyrovnávání energetického toku tělem trvají několik dní. S postupným zlepšováním obtíží se může čas prodlužovat až třeba jednou za měsíc. A pak podle potřeby  - jednou za 2-3 měsíce, jednou za půl roku. Tak jak to budete cítit.

Objednat se můžete e-mailem: cestareiki@email.cz

nebo zavolejte: 602 728 438 ( v případě, že nezvedám telefon věnuji se klientovi - prosím zanechte mi zprávu a ozvu se Vám zpět)

Na Shiatsu se můžete objednat také přímo zde >>>

Cena:

Pvní návštěva 1.800,- Kč ...... cca 2 hod

Další návštěvy 1.200,- Kč ....... cca 1 - 1,5 hod ( dle potřeby)

shiatsu_m.jpg